OVER DE KWEKERIJ
De Kwekerij maakt locatieconcepten waarbij in een mix van dans, film, muziek en beeld een verhaal wordt verteld. Sloopwoningen, het terrein van een oude waterzuivering, een fabriekshal, een landgoed en diverse plekken in het buitengebied waren eerder het decor voor opdrachten en autonome voorstellingen van De Kwekerij.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?
Wij luisteren naar uw boodschap, voor wie die bestemd is en wat u ermee wilt bereiken. Met deze ingrediënten maken wij een concept op maat dat uw verhaal volledig tot zijn recht laat komen.

Wij zijn inzetbaar voor grote en kleine verhalen. Van een interne teambuilding activiteit tot het openen van een bouwproject voor de hele stad, het opluisteren van een symposium of een voorlichtingstraject voor buurtbewoners.

ONZE VOORSTELLINGEN
De Kwekerij werkt niet alleen in opdracht, maar maakt ook publieksvoorstellingen. Dat is voor ons een manier om onze creativiteit fris te houden en nieuwe talenten te ontdekken.

Vaak is het publiek daarbij mobiel en kun je spreken van een geënsceneerde wandeling langs verstilde tableau’s, performances of korte monologen. Losse onderdelen die in elkaar grijpen en samen een eigenzinnig universum vormen. Door de plek tot een uniek podium te maken zorgen we voor een totaalbeleving die verwondert, bewust maakt, verbindt en in beweging zet. 

Artistieke motor van De Kwekerij is  Joris van Midde. Als regisseur en vormgever zoekt hij steeds de samenwerking met nieuwe makers en performers. De afgelopen jaren is er een vaste kern ontstaan die per project  steeds wordt aangevuld met nieuwe mensen.

Maarten Baas

Een vat vol creatieve geesten...

... dat samenwerkt in een wisselende samenstelling, met een vaste kern, vele bekende gezichten, verse talenten en de meest uiteenlopende figuranten.